Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Noa Ros i María Añó, del Club Mabel, condueixen a Benicarló fins l’elit mundial de la gimnàstica rítmica

Les gimnastes Noa Ros i María Añó del Club Mabel de Benicarló participaran en el Mundial de Gimnàstica Rítmica que se celebrarà a Sofia (Bulgària) el proper mes de setembre

Les dos gimnastes competeixen per primera vegada en categoria sénior i apunten una excel·lent trajectòria.

Destaquen l'esforç, la constància i afronten la participació en el mundial com una experiènca vital divertida en la que volen mostrar tot el que han apres

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor d’Esports, Carlos Flos, han presidit la presentació de les gimnastes Noa Ros i María Añó com a components de l’equip que representarà Espanya en el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica que tindrà lloc a Sofia del 7 al 16 de setembre. «Tindre avui aquí a aquestes dos gimnastes representant l’elit de la gimnàstica rítmica ens ompli de satisfacció», ha dit l’alcaldessa. Xaro Miralles ha destacat que «el Campionat del Món és la competició internacional més important que se celebra anualment» i ha vaticinat que «aquesta serà una oportunitat excel·lent per a les dos de donar-se a conéixer».

Noa Ros i María Añó, de 15 anys, tenen una trajectòria molt consolidada dins de la gimnàstica rítmica a nivell estatal i ara fan el salt a la competició internacional absoluta, on coincidiran amb les grans potències de la gimnàstica mundial. «Per a nosaltres i per al club és un orgull competir en el Campionat del Món. Hem treballat molt i hem lluitat des de fa anys per estar aquí. És un somni», ha dit Noa Ros. María Añó, per la seua banda, ha declarat que «vull fer un gran campionat, disfrutant molt i sense cometre errades, per a què vegen com hem treballat».

Les responsables d’aquesta gran fita han estat la fundadora i entrenadora del Club Mabel, Manola Belda, i Blanca López, entrenadora del club. Manola Belda ha constatat que «aquest és un èxit que passarà a la història i que servirà per a demostrar la valentia del Club, que ara mateix es troba en l’elit dels clubs del gimnàstica rítmica». Belda ha lloat l’actitud de les dos gimnastes i ha assegurat que el panorama de la gimnàstica rítmica canviarà després de la participació de les dos benicarlandes en el Mundial. «Fins ara la Federació de Gimnàstica era un búnquer i el fet d’haver convocat a María i a Noa obrirà tot un ventall de possibilitats a partir d’ara».

L’alcaldessa ha volgut reconéixer el treball del Club Mabel. «Ha tingut una trajectòria llarga i difícil perquè ha hagut de competir amb clubs de ciutats molt més grans que la nostra, però ho ha sabut fer. Ha sabut treballar i tindre la constància, la disciplina i el treball necessaris per arribar on ha arribat». Xaro Miralles ha acabat dient que «aquesta fita ens demostra que el paper de la dona és fonamental en el món de l’esport, i cal reivindicar-ho».

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.