Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Escudero respon a les crítiques dels sindicats de Policia Local de Benicarló

Escudero respon a les crítiques dels sindicats de Policia Local de Benicarló

"Decepció" és el terme emprat per l'edil de Recursos Humans, Marta Escudero, davant el comunicat enviat pels sindicats de la Policia Local arran de la seua resposta davant la pregunta efectuada en el passat plenari per un portaveu de Ciudadanos

L'edil, acompanyada pel regidor de Seguretat, Ximo Bueno, ha explicat que en tres anys cap membre del partit taronja s'ha acostat fins a aquesta àrea per preocupar-se de la situació dels treballadors vinculats a l'Ajuntament.
D'altra banda, i respecte a la situació insostenible a la qual s'al·ludeix en el comunicat dels sindicats policials, l'edil ha replicat que en l'actualitat es compta amb 54 persones en plantilla, que es distribueixen en diferents tasques, com l'administrativa o les patrulles rurals. L'edil, la qual ha incidit en que sha parlat amb els sindicats de Policia i en que sempre han estat oberts al diàleg, ha remarcat que aquesta "situació límit" no resulta més complicada que la de l'any anterior, i que actualment hi ha més efectius treballant que en els darrers 5 anys. A més, al mes d'agost, període que incorpora les festes patronals, el nombre d'efectius serà encara més gran que l'any passat, "hem atès demandes i hem contractat fins a final d'any a 10 agents més per temporada estival i fins a finalitzar el any ", ha destacat. Un període de contractació que no pot allargar-se a causa de impediments legals, ja que la pròpia Conselleria no permet allargar el període de contractació en aquests termes. Això costarà a les arques municipals 30. 000 euros mensuals. Un "esforç" al qual se suma el costós que resulta que treballadors interins vulguin desplaçar-se a treballar a Benicarló. Plaça interines "que no ens agraden a ningú", com ha manifestat Escudero.

L'edil ha atribuït a la llei estatal de racionalització d'entitats municipals adreçada als consistoris la situació de minva en la capacitat de contractació, cosa que passa no només a Benicarló, sinó que afecta molts altres ajuntamentsa ppartir de l'entrada en vigor de la citada llei. Per solucionar aquesta dificultat, Escudero ha assenyalat que es complementen les possibles mancances amb hores extres que han incrementat el seu sou en un 15%, de manera que ara es cobren a 29 euros cadascuna gràcies a un ítem especial. "No podem cobrir totes les vacants perquè la llei no ens ho permet", ha sentenciat l'edil. A més, Escudero ha destacat que en 3 anys s'han recollit totes les jubilacions en diferents espais municipals destinades íntegrament al cos de la Policia Local.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.