Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Declaració institucional de l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar amb motiu dels 40 anys d'Els Alfacs

Declaració institucional de l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar amb motiu dels 40 anys d'Els Alfacs

En motiu dels 40 anys de la tragèdia del càmping Els Alfacs, l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar volen tenir un especial rècord per a les 215 víctimes mortals, les 70 ferides de gravetat i totes les seues famílies, que van patir les infaustes conseqüències d’aquell accident del camió carregat de propilè, que transitava per la carretera Nacional 340 el fatídic 11 de juliol de 1978.

Alhora, l’Ajuntament de La Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar agraeixen als serveis d’emergències, mèdics i forenses les ingents tasques efectuades, així com als supervivents i a tota la ciutadania, en general, tant de La Ràpita i d’Alcanar, com dels pobles veïns d’Amposta, Tortosa i Vinaròs, que es bolquessin oferint tot el suport i l’ajuda que estava a les seues mans per facilitar les feines de rescat i d’acolliment a les famílies.

En aquest sentit, l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar també volen agrair a la família Gianni – Masià l’esforç, la vitalitat, la força, la tenacitat i l’empenta que han demostrat durant aquests quaranta anys per no defallir, malgrat les doloroses conseqüències d’aquella nefasta tragèdia, i per recompondre, refer i renovar el Càmping Els Alfacs.

L’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar lamenten que s’hagi de commemorar aquesta efemèride, perquè consideren que la tragèdia s’hauria pogut evitar si les reclamacions de la ciutadania haguessin estat escoltades i l’Estat espanyol hagués desviat l’N-340 de l’interior dels municipis de La Ràpita i d’Alcanar amb anterioritat.

Malauradament, aquest 11 de juliol de 2018, la Nacional 340 continua amb problemes, tant de manteniment de la via com de saturació per l’elevat volum de trànsit. Per això, l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar reclamen a l’Estat espanyol que implementi d’una vegada per totes solucions al problema viari de l’N-340 al tram de les Terres de l’Ebre, que perjudica greument la ciutadania rapitenca, canareva i ebrenca.

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.