Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Vinaròs s’ofereix per col·laborar en l’acollida de els refugiats procedents de l’Aquarius

Vinaròs s’ofereix per col·laborar en l’acollida de els refugiats procedents de l’Aquarius

L'Ajuntament s’afegeix a les mostres de solidaritat perquè els Serveis Socials municipals col·laboren amb altres institucions per donar resposta a les 629 persones que es dirigeixen a les costes valencianes

 

 La Corporació Municipal s’ha volgut sumar a la onada de solidaritat que s’ha alçat en diferents institucions públiques durant els últims dies davant les notícies sobre el vaixell Aquarius que trasllada a 629 persones a les costes valencianes en un projecte de cooperació de les ONGsMédicossinFronteras i SOS Mediterranée. Segons ha declarat l'alcalde Enric Pla "l’Ajuntament de Vinaròs està a disposició de la Generalitat Valenciana i de les diferents entitats com Creu Roja, etc. que coordinen l’acollida d’aquestes persones refugiades, que en uns dies arribaran a les nostres costes". Amb aquesta decisió el govern municipal s'afegeix a les mostres de solidaritat que han expressat les diferents administracions i ajuntaments d'arreu de l'Estat espanyol.

El vaixell Aquarius va haver de buscar una alternativa després que el nou govern italià els negués l’accés al país. Davant d'aquesta situació el govern espanyol ha ofert el port de València per acollir els refugiats i ara diferents institucions estan iniciant els tràmits per trobar les millors vies d’acollida.

"La reacció del govern d’Itàlia davant el drama humanitari sirià és indigne i incompatible amb els principis de l’estat de dret. Per això creiem que totes les administracions hem de fer un esforç per cooperar i enviar un missatge unívoc de solidaritat. A 2015 ja ens vam declarar ciutat-refugi i avui reiterem la nostra predisposició a posar tot el que l’Ajuntament de Vinaròs té al seu abast per ajudar a estes persones", ha conclòs l'alcalde Pla.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.