Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
Arqueologia experimental a la Tinença de Benifassà

Arqueologia experimental a la Tinença de Benifassà

La Tinença de Benifassà acollirà en un mes un camp de treball internacional vinculat a l’arqueologia experimental

 L’Associació per la Recuperació de la Tinença ha organitzat en col·laboració amb altres entitats la reconstrucció d’una casa ibera al llarg del mes de juliol

 

L’Associació per la Recuperació de la Tinença organitza la reconstrucció no in situ d'una de les cases excavades del jaciment iber de la Morranda, seguint tècniques d'arqueologia experimental, del 2 al 20 de juliol.

Es pretén experimentar en la construcció, no en la forma d'obtenir el material constructiu ni els mitjans utilitzats, sempre que no alteren ni la naturalesa dels materials ni els processos constructius. Així la casa ibera es construirà amb un sòcol de pedra, l'alçat de la paret amb toves, un embigat de fusta i l'acabament del sostre amb un entramat de canyes i fang.

Els treballs de reconstrucció seran realitzats per 15 voluntaris internacionals amb col.laboració amb el Servei Civil Internacional (SCI), organització pacifista que organitza accions de voluntariat per promoure la construcció de la pau.

Voluntaris vinguts d'arreu del món: Mèxic, Rússia, Ucraïna, Bulgària, Taiwan, Txèquia, Bèlgica, França están ja confirmats en aquesta primera edició. La vida en comunitat i el contacte amb la població local són aspectes clau del voluntariat internacional que permeten reduir distàncies, compartir experiències i comprendre diferents estils de vida, hàbits i formes de veure el món. Aquest contacte amb l'entorn es realitzarà en col·laboració amb entitats i organitzacions locals, com el Parc Natural de la Tinença de Benifassà, Edicions H. Jenninger, les associacions de veïns, l'ajuntament del Ballestar i la Pobla, entre altres.

La rèplica de l’immoble iber es construirà en un emplaçament de fàcil accés, pròxim al Ballestar, on els dies 5,6,12,13 de juliol de 11 a 13 hores s'obrirà el camp de treball al públic en general, es rebran visites i es realitzaran tallers infantils. Per tot açò caldrà inscripció prèvia, al correu electrònic arqueologia@benifassa.org o un whatsapp al 662 526 703

L'objectiu final d'aquestes activitats és contribuir a la dinamització turística i cultural de la zona. Concretament, amb el camp de treball, pretenem a la vegada, apropar el món iber als visitants d'una manera més immersiva i entenedora, i al mateix temps fer valdre el nostre entorn i la nostra cultura apropant-la a la quinzena de voluntaris internacionals arribats d'arreu del món.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.