Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
L'Ajuntament de Peníscola treballa en la posada en marxa d'una aplicació per al seguiment i millora dels serveis públics

L'Ajuntament de Peníscola treballa en la posada en marxa d'una aplicació per al seguiment i millora dels serveis públics

Durant les properes setmanes es van a implantar les millores proposades al suport informàtic, així com revisar les dinàmiques de treball coordinat per part de tots els implicats, així ho ha confirmat el mateix regidor

 

L'àrea de Serveis de l'Ajuntament de Peníscola treballa en la posada en marxa d'una aplicació per al seguiment i millora dels serveis públics. Avui, el titular de l'àrea, Alfonso López, ha mantingut una reunió de coordinació amb el tècnic desenvolupador de l'aplicació i els responsables de la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, així com el responsable tècnic a l'Ajuntament dels contractes públics de gestió i manteniment de l'enllumenat, gestió de la recollida de residus i gestió d'aigües en la localitat. A l'equip s'ha sumat una coordinadora de gestió administrativa per al control i seguiment de les incidències i expedients. L'aplicació està funcionant en proves de manera interna, en la qual tant l'equip de coordinació i supervisió, com les empreses concessionàries van bolcant i esmenant incidències, "hem detectat una mitjana de 32 incidències al mes, testejat la nostra capacitat de resposta i reacció i estem en aquests moments avaluant les propostes de millora de cada part implicada per resoldre-les i aplicar-les abans de la posada en marxa de l'aplicació per als propis veïns i veïnes de la localitat "ha explicat l'edil.

 

Durant les properes setmanes es van a implantar les millores proposades al suport informàtic, així com revisar les dinàmiques de treball coordinat per part de tots els implicats, així ho ha confirmat el mateix regidor.
L'objectiu d'aquesta aplicació és "millorar la supervisió dels serveis públics, atenent a incidències que pugui detectar també la pròpia ciutadania; així com implantar una millora contínua en la tasca de coordinació de les empreses concessionàries dels serveis públics al nostre municipi, generant un catàleg d'incidències del que podem extreure conclusions molt interessants sobre temps de reacció, alertes recurrents i actuar en conseqüència implantant una lògica de millora contínua "ha assegurat López.
L'objectiu per a aquest any i en aquest projecte és posar en marxa l'aplicació com més aviat millor, després del període de test i després de la incorporació de les millores proposades es presentarà amb detall a la ciutadania i es promocionarà el seu ús "com un nou canal efectiu de participació ".

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.