Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

L'Ajuntament de Peníscola obre un nou parc per a gossos

L'àrea de Serveis, en col·laboració amb la Policia Local, posa en marxa una campanya de conscienciació cívica per evitar excrements de mascotes a la via pública

L'Ajuntament de Peníscola ha obert les portes del nou parc caní instal·lat al recinte de l'antic Centre d'Estudis.
Després de preparar el terreny i delimitar el perímetre que es destina a aquest espai, els operaris de la brigada municipal finalitzaven la instal·lació dels mòduls del petit circuit de 'agility' que consta d'un espai de salt, rampa i zona d'esbarjo.
Establertes les normes d'ús en aquest espai, avui obre les portes als usuaris i en els propers dies s'instal·laran bancs al voltant del mateix per als propietaris de les mascotes.

El cost dels treballs d'adequació i instal·lació dels mòduls, així com els de delimitació del recinte han pujat a l'entorn de 10.000 € i atenen a la sol·licitud del col·lectiu "Gossos SÍ Peníscola" amb qui els representants de l'àrea de Serveis van mantenir diverses reunions amb l'objectiu de coordinar i habilitar un espai per a gossos a la localitat.
"L'espai triat és cèntric i compta amb arbres i zones d'ombra" ha explicat el regidor de l'àrea de Serveis, Alfonso López.

En guerra contra els excrements a la via pública

L'àrea de Serveis, en col·laboració amb la Policia Local, ha posat avui en marxa una campanya de conscienciació cívica per evitar excrements de mascotes a la via pública.
Sota el lema "Els carrers de Peníscola no són el buscamines" l'Ajuntament pretén sensibilitzar la ciutadania sobre "la corresponsabilitat de tots en el manteniment de la neteja de la ciutat" tal com ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez.
Segons ordenança municipal, els propietaris de mascotes han de portar els estris necessaris per a la recollida d'excrements, no està permès que els animals facin les seves necessitats en zones enjardinades, parcs o mobiliari urbà; els animals han d'anar degudament lligats amb corretja i morrió si la raça ho requereix segons la legislació vigent i anar identificats mitjançant un microxip.
"La Policia Local, en les seves funcions com a policia de barri, inicia avui una campanya informativa, a la qual se suma el repartiment de folletería i cartelleria" ha explicat l'edil; alertant de la imposició de sancions en cas d'incompliment.

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.