Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express
La Guàrdia Civil deté a Peníscola i Vinaròs a dues persones per defraudar la Seguretat Social més de 142.000 euros

La Guàrdia Civil deté a Peníscola i Vinaròs a dues persones per defraudar la Seguretat Social més de 142.000 euros

 Els autors donaven d'alta a empleats que mai havien treballat en les empreses, obtenint els treballadors diferents beneficis com subsidis d'atur, o contractes laborals

 

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes, com a suposats autors d'un delicte de frau a la Seguretat Social. L'actuació de la Guàrdia Civil es va iniciar al rebre un informe de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social de Castelló que participava que un empresari de Vinaròs podria presentar en tres de les seves societats a treballadors amb altes fictícies. Per aquest motiu es va iniciar una investigació que va donar com a resultat que dues persones (un empresari i el seu gestor), donaven d'alta a empleats que mai havien treballat en les empreses, obtenint els treballadors beneficis com subsidi d'atur, o comptar amb un contracte laboral que confereix cert grau d'arrelament social per obtenir beneficis penitenciaris o igualment beneficis relacionats amb la llei d'estrangeria.

 No solament tramitaven les altes, sinó que als falsos empleats se'ls cobrava quantitats entre 200 i 5.000 euros per les altes fraudulentes, sent analitzats fins a 124 contractes fraudulents a la Seguretat Social.

També es va poder esbrinar que el total del que s'ha defraudat ascendeix 142.769 euros compresos entre els anys 2013 al 2017. Per tot això es va procedir a la detenció a les localitats de Peníscola i Vinaròs, a dos homes de 49 i 50 anys respectivament, com a suposats autors d'un delicte de frau a la Seguretat Social .. Les diligències instruïdes van ser lliurades al Jutjat d'Instrucció de Vinaròs. L'actuació ha estat realitzada per efectius de l'Equip de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Vinaròs i personal de la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.