Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

express

Arriben els mesos dedicats a la diversitat funcional al calendari d'activitats benicarlando


La programació està englobada al maig i juny i està formada per cicles de cinema, xerrades, teatre, tallers i competicions esportives

 

L'edil de Discapacitat i presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), Tall Agut, ha presentat al costat del president de Cocemfe-Maestrat, Ramon Meseguer, la integrant del mateix col·lectiu, a Julia Rodríguez i Eva Fibla, en representació de Afanias , la programació que des de l'Àrea de Benestar Social es destinarà a la celebració del "Mes dedicat a les persones amb discapacitat". Una programació que inclou propostes com cicles de cinema, xerrades, teatre, tallers i competicions esportives, entre altres activitats. A més, les jornades i campanyes de sensibilització que s'escamparan al llarg del mes de maig i la primera quinzena de juny tindran també el seu protagonisme com a eina social de conscienciació.

L'edil ha assenyalat que aquest programa dedicat a les persones amb discapacitat "està plenament consolidat a Benicarló i és gràcies a totes les persones, entitats i institucions que participen en la comissió de treball de l'Àrea de Benestar Social". "L'objectiu del grup de treball és aconseguir una experiència de vida normal i integrada per a les persones amb diversitat funcional".

Al calendari d'activitats destaquen pel dia 24 de maig, la celebració de les XI Jornades d'Esports Adaptats al Pavelló Poliesportiu Municipal i el VII Certamen de Ciclisme Adaptat el 3 de juny, que serà vàlid per al Campionat de la Comunitat Valenciana. Tots dos esdeveniments esportius contribuiran a normalitzar i fer visible la pràctica de l'esport entre persones amb diferents graus de diversitat funcional.

Però, a més, la programació integra la 3a Jornada "La diversitat ens enriqueix", programada per al dissabte 19 de maig. El setè art serà present amb el cicle de cinema 'Igual que tu', amb la projecció de la pel·lícula «Jo també» i els curtmetratges realiados a la Residència Sant Francesc i en centre El Collet.

D'altra banda, s'han programat dues obres de teatre per al mes de juny. D'una banda «La cuina», a càrrec dels membres de l'associació Fenòmens, i per l'altre «El nom de la rosa», una obra que interpretarà el grup de teatre de Afanias. Finalment, el divendres 8 de juny, els alumnes de l'IES Ramon Cid duran a terme un taller d'expressió corporal amb els residents i usuaris del IVAS-El Maestrat.

Agut ha remarcat èxits com la posada en marxa de la biblioteca inclusiva o els gronxadors inclusius que s'han ubicat a la plaça de la Constitució i en la de la Comunitat Valenciana. També s'han contractat monitors especialitzats en l'escola d'estiu ia l'escola de Nadal i s'han incrementat les places d'aparcament reservades per a persones amb diversitat funcional a la zona del Magatzem de la Mar i Centre de Salut. però sens dubte una de les actuacions més destacades ha estat la millora de l'accessibilitat de Mercat Municipal. En aquest sentit, l'edil ha manifestat que es tractava d'una adequació muyy demandada per aquest col·lectiu.
Finalment, una altra de les actuacions esmentades per l'edil ha estat l'efectuada a la Placeta dels Bous, que també satisfan a gent gran i persones amb mobilitat reduïda o que porten cotxets de nadons.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.