Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
S’aprova per unanimitat la moció de Femme Força Vinaròs per incrementar el nombre de carrers amb nom de dona

S’aprova per unanimitat la moció de Femme Força Vinaròs per incrementar el nombre de carrers amb nom de dona

Al ple d'abril, FFV presentarà al plenari una moció per la creació de la categoria de feminisme a la Biblioteca Municipal de Vinaròs

Durant el ple ordinari, celebrat la nit, 22 de març, a l'Ajuntament de Vinaròs, l'associació feminista Femme Força Vinaròs (FFV), va presentar una moció per sol·licitat major presència femenina en els noms dels carrers de la localitat. Agraïm el suport de tots els grups municipals a la moció, que es va aprovar per unanimitat.
En la mateixa explicàvem que després de l'estudi del nom dels carrers de Vinaròs, es desprèn que enfront de 58 carrers de personatges il·lustres masculins, solament existeixen 6 carrers de personatges il·lustres femenins. Traduït a percentatges suposa el 9,4% de representació femenina enfront del 90,6% de representació masculina, "una clara descompensació tenint en compte que el sexe femení és l'altra meitat del món". Els 6 carrers que porten nom de dona són: carrer Clara Campoamor, carrer Isabel Mondéjar Ayguals, plaça Maria Conesa, Pilar la Comare, Raquel Forner i Francisca Ferrer.
La proposta demanava incrementar el nombre de carrers amb nom de dona per al cas de carrers de nova obertura o bé de carrers existents que en l'actualitat es nominen mitjançant nombres o lletres, com a la Zona Salines o a la Zona Cala Puntal. No es demana canviar cap carrer del centre.
Des de FFV, hem elaborat un llistat buscant dones que hi han contribuït al progrés o que hi han influït en el nostre poble en favor dels ciutadans, incloent dones vinarossenques, de la provincia, d’ambit nacional i internacional. Evidentment hi ha moltes més dones de les proposades que mereixen un nom de carrer, i estem a favor d'incorporar les propostes que des del consistori es facen en aquest sentit.

D’altra banda, us avancem que per al ple del mes d'abril, FFV presentarà al plenari una moció per la creació de la categoria de feminisme a la Biblioteca Municipal de Vinaròs.

 

De la moció presentada, es desprén que:

 

Després de l'estudi del nom dels carrers de la localitat de Vinaròs, es desprèn que enfront de cinquanta-vuit (58) carrers de personatges il·lustres masculins, solament existeixen sis (6) carrers de personatges il·lustres femenins, que citarem a continuació:

 

-c/Clara Campoamor

-c/Isabel Mondéjar Ayguals

-Plaza María Conesa

-c/Pilar La Comare

-c/Raquel Forner.

-c/ Francisca Ferrer

 

El que traduït a percentatges suposa el 9,4% de representació femenina enfront del 90,6% de representació masculina, una clara descompensació tenint en compte que el sexe femení és l'altra meitat del món.

Si ens centrem als carrers referits a Santos i Santes, enfront de trenta-tres (33) carrers amb noms masculins, ens trobem amb únicament tretze (13) dedicades a dones Santes el que suposa que fins i tot en temes de santedat, ens seguim trobant en clar desavantatge, un 28,3 % enfront del 71,7%.

 

 

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.