Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

La Coordinadora Estatal continuarà la defensa de les pensions en les mobilitzacions el proper mes d'abril

Agraïm molt a tota la població mobilitzada, pensionistes, joves, dones, famílies senceres i diversos moviments socials com el Feminista, Marxes per la Dignitat, No a la precarietat, etc. que s'hagin sumat a aquest clam popular

 

Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions
Portaveu Estatal: Victòria Portas

Ahir 17 de Març, en més de 145 ciutats i poblacions importants d'Espanya, hem aconseguit mobilitzar més d'un milió de persones en Defensa d'un Sistema Públic de Pensions en el qual es garanteixin unes quanties suficients de les mateixes, com diu l'article 50 de la Constitució Espanyola i la derogació de les Reformes de l'any 2.011 i 2.013 que van endurir les condicions d'accés i van baixar extraordinàriament les quanties de les mateixes, a més d'exigir al Govern del Partit Popular un augment anual d'acord amb l'IPC i la garantia de estabilitzar les mateixes a través dels pressupostos generals de l'Estat.

Agraïm molt a tota la població mobilitzada, pensionistes, joves, dones, famílies senceres i diversos moviments socials com el Feminista, Marxes per la Dignitat, No a la precarietat, etc. que s'hagin sumat a aquest clam popular per a la creació d'una societat més igualitària.
Des de la Coordinadora Estatal ens sentim profundament orgullosxs d'haver sintonitzat clarament amb aquest ampli col·lectiu social de pensionistes.

Hem d'aclarir que la Coordinadora Estatal és un moviment social apartidista, assembleari, obert, transversal i inclusiu en el qual caben tot tipus de persones l'únic objectiu sigui la DEFENSA DEL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS.

La Coordinadora Estatal, en conseqüència, és un moviment que no té cap subvenció ni aportació econòmica de cap tipus més que el voluntari i generós dels seus propis membres que amb el seu treball sostingut al llarg de diversos anys ha culminat en aquest dia que considerem un gran èxit, no de la mateixa, sinó de tota la societat, especialment de la ciutadania pensionada, lluitant pels seus drets. Aquest és l'únic mèrit que ens atribuïm: treure al carrer la realitat que estava oculta a les cases anònimament.
Anunciem que, independentment que es produís alguna mesura maquilladora d'aquest Govern, continuarem les mobilitzacions el proper mes d'abril, perquè la nostra Taula Reivindicativa és àmplia i perquè porta a una millora global per als actuals i futur pensionistes.

Ens reconeixem en aquest col·lectiu i al capdavant del mateix ens hem situat davant la inactivitat d'agents polítics i socials que durant anys han mirat a una altra banda o directament han legislat en contra seu. Especialment en aquests últims mesos vetant proposicions a la Mesa del Congrés d'iniciatives parlamentàries que ens afavorien.

Ha de quedar clar que la nostra mobilització és diferent de les convocades per organitzacions sindicals, essencialment, perquè plantegem la inutilitat actual del Pacte de Toledo de l'any 1.995 que ha portat a la pèrdua de drets a joves treballadors i pensionistes. Per tot el que ha passat i les mobilitzacions que ens donen suport aspirem, legítimament, a ser un actor social escoltat a la Comissió Permanent de Seguiment i Avaluació dels Pactes de Toledo.
Hem nascut des de baix, des del poble i, amb el poble lliure i organitzat, estem aquí per revertir aquesta situació. I aquí, als carrers, amb el poble, continuarem.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.