Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

"És la nostra dignitat, i la dignitat no es negocia"

 

Benicarló ha acollit avui dissabte a migdia una concentració de protesta per la retallada de les pensions impulsada pel govern central que congregava centenars de persones. L'acció de protesta, que concentrava centenars de persones, estava convocada per la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions

alícia coscollano i masip

Durant la concentració s'ha llegit un manifest en què ha destacat que són ja més de150 ciutats i molts pobles de les zones rurals els que sortien al carrer per clamar per unes justes reivindicacions, que van molt més enllà del 0'25 i de l'anul·lació del factor de sostenibilitat.

El manifest ha remarcat la solidaritat amb els iaioflautes que s'han vist pressionats per les forces de l'ordre públic, exigint-los la documentació en les manifestacione3s legalment convocades. Això, com han incidit durant l'acció de protesta, és causa de la llei mordassa, que limita el dret de manifestació i d'opinió. Llei de la qual han demanat la seua derogació.

Així, han demanat que s'obri un debat obert a la societat sobre el sosteniment del sistema públic de pensions, que es tingui com a interlocutor vàlid i fòrums i marcs establerts a la coordinadora estatal. A més, han declarat que no acceptessin que es atomitze el sistema de pensions, com es va fer en altres ocasions, i han assegurat que "no ens desmoviliztarem fins a veure les nostres justes reivindicacions es sotmeten a un debat que aporti solucions. Per tant, des de la coordinadora van a continuar exigint la derogació de les reformes legislatives de 2011 i 2013 aprovades amb l'objectiu de "liquidar el sistema públic de pensions". També s'ha instat a rebutjar el "ridícul 0'25 de pujada que el govern del PP aplica", d'anunciar l'entrada en vigor l'1 de gener de 2019 del factor de sostenibilitat com "aberrant recurs" per adaptar la quantia del cobrament de les pensions a l'esperança de vida del pensionista ". "Volem destacar que els nostres objectius fonamentals continuen en peu". 

Així mateix sol·liciten recollir la s pensions com un dret constitucional, restablir la jubilació ordinària als 65 anys o la recuperació del subsidi per a majors de 52 anys, "i, per descomptat, la reducció fins a la seva desaparició de la bretxa de gènere en les pensions "., entre altres coses

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.