Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Femme Força demana el reforç de la plantilla en Ginecologia l’abans possible

Femme Força demana el reforç de la plantilla en Ginecologia l’abans possible

Des de la plataforma se iniciarà una recollida de firmes per aconseguir personal suficient en Ginecologia

Membres del col·lectiu feminista han realitzat una roda de premsa després de mantenir una reunió amb la Gerència de l’Hospital comarcal

El col·lectiu feminista Femme Força Vinaròs ha realitzat avui unes declaracions des de l’hospital comarcal en al·lusió a la publicació de titulars respecte manca d’especialistes en Ginecologia que han ocasionat suspensions de cites, “ens han explicat que no ha hagut suspensió, sinó reorganització”, ha puntualitzat la portaveu del col·lectiu, Lara Domènech, la qual ha afegit que han mantes una reunió en personal de l’Hospital, que pensen que s’ha creat alarmisme al voltant de la temàtica.

Tot i així, des de la plataforma feminista recullen el malestar de la gent respecte a les carències que deuen reparar-se, “sabem que la comarca té una queixa històrica per no rebre els serveis que li pertoquen, tot i el seu nombre de població”, ha matisat Domènech. Deixant de banda el personal de l’hospital, s’ha reclamat una major atenció a aquest centre sanitari que cobreix un gran àmbit geogràfic, també de pobles de l’interior. “Dels nous en plantilla s’havien quedat en 5”. Respecte als ornaments, s’han donat en altres vegades, “però no es deu normalitzar”, ha incidit. “Pensem que tenim que treballar tots junts, també des de la Gerència, per tal de treballar tots unts”.

Femme Força impulsarà una recollida de firmes, “que se cobreixin aquestes places que falten l’abans possible”.

Una de les usuàries del servei de Ginecologia ha confirmat la situació de retard, tot i que ha explicat que la informació de la qual disposa es que es tracta d’una situació puntual. Tot i així, creu que aquesta situació “és insostenible”. Dels ginecòlegs necessaris, 9, es conta en 5, com ha reiterat. “Que es reforce la plantilla ja atenen a les necessitats reals de les nostres comarques”.

Des de Gerència també s’ha informat que disposen d’un ginecòleg per incorporació immediata, i dos més per abans de juny . “Som defensores de la sanitat pública i exigim que la situació se reforce ja”.

D'altra banda, a més de la reclamació dels 9 ginecòlegc, s'han demandat que els IVE -Interrupció Voluntària d'Embaras-, siguen asumits per l'hospital, "sabem que sisteemàticament són derivats a altres hospitals, i deurien estar inclosos en la carta de serveis".

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.