Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La PCDTS exigeix responsabilitats al govern de Mariano Rajoy, pels greus errors de disseny del Castor

La PCDTS exigeix responsabilitats al govern de Mariano Rajoy, pels greus errors de disseny del Castor

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia exigirà l’assumpció de responsabilitats al govern espanyol, per l’autorització feta en el seu dia pel Ministeri d’Indústria i Energia, per a la injecció de gas en la plataforma marina del Castor, que va provocar més d’un miler de terratrèmols l’any 2013 i va posar en risc la seguretat de les persones

 

Comunicat Plataforma Ciutadana en Defensa Terres del Sénia

En la seva recent compareixença al Ple del Congrés dels Diputats, el Ministre d’Energia, Álvaro Nadal, va admetre finalment greus errors del projecte perquè era «un proyecto demasiado grande, demasiado caro y que, encima, tenía un ERROR DE DISEÑO TAN GRAVE que provocó todos los problemas que provocó”. Fins ara la versió oficial era la interpretació donada pel Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universitat de Harvard, a través del seu informe en la qual es venia a eximir de responsabilitats l’empresa concessionària que havia provocat els terratrèmols, així com també l’administració que havia donat els permisos, tot i que ara s’ha reconegut oficialment que el projecte tenia “greus errors tècnics”, sense desvetllar quins.

Estem parlant d’una responsabilitat concurrent entre el sector públic (administració de l’Estat) i el sector privat (ESCAL UGS). En base a aquesta responsabilitat patrimonial “finalment reconeguda” pel polític de torn, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia demanarà novament al govern de l’Estat, en base a aquestes declaracions d’Alvaro Nadal, que s’assumeixin les responsabilitats que no es van assumir en el seu dia, i que el govern demani a l’empresa el reintegrament dels diners que se li van abonar per renunciar a la concessió.

A més a més, demanarà tots els informes tècnics emesos en relació amb aquests “errors tècnics”, davant el dubte raonable que en puguin haver d’altres, encara no fets públics. I deixant de banda la càrrega de culpes del “y tú más” entre els governs del PSOE que va autoritzar la concessió l’any 2008, amb una clàusula totalment abusiva, i el pagament l’any 2014 fet pel PP “per via d’urgència” a l’empresa concessionària amb tot un senyor Reial Decret Llei; el cert és que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat aquesta indemnització. Per això, l’associació demanarà al Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital que compleixi amb aquesta sentència (no únicament la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència), i que demani el rescabalament dels diners recaptats indegudament als consumidors d’un projecte que ha acabat hipotecant tot un territori mediambientalment i econòmicament. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.