Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Fenòmens! ja brilla en la constel·lació d'associacions de Benicarló

Amb una sala d'actes desbordat per veïns de Benicarló i persones de localitats veïnes, la presentació de la nova associació Fenòmens! es va convertir en un esdeveniment multitudinari que va aglutinar a representants polítics també de ciutats veïnes i representants de la corporació municipal, així com a nombrosos familiars. Són elles, les famílies, les que han impulsat un projecte en el qual el motor té noms i rostres que conformen l'univers d'aquests fenòmens

L'ànima  mater d'aquest fabulós equip que engloba a persones majors de 18 anys amb algun tipus de discapacitat intel·lectual, Pilar Àvila, donava la benvinguda juntament a Cristina Albiol Cifre i el president de l'associació, Ricardo Àvila. Al costat d'ells, Anna, Clàudia, Cristian, Laura, Robert, Òscar, Elena, José María i Cristina posaven veu a les seues inquietuds i activitats, molt diverses. Tant, que realitzen sortides per practicar senderisme, teatre, tallers d'escriptura i memòria o mindfunless per aprendre a gestionar les seves emocions. A més, assisteixen a un centre, Sense límits, a desenvolupar habilitats socials i laborals, perquè l'objectiu principal destacat per les mares i pares, ser feliços, també passa per la seva inclusió laboral. Ser plenament acceptats i acollits per una societat de vegades esquiva amb les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual és fonamental. Molts d'agraïments durant l'acte, com ara a la coordinadora de Penyes, que va aconseguir que el grup de fenòmens benicarlandos participessin en sortides nocturnes per ballar al costat de joves de la seua edat durant les festes.

També van tenir presència a la Cridà de les Falles i una altra activitat, la batucada, s'iniciarà d'aquí a poc, com avançaven des de l'associació. Durant la presentació es va realitzar una crida al voluntariat i al suport econòmic a través de donacions per poder seguir donant suport a aquests joves ja fos amb aportacions úniques, mensuals o anuals. En acabar l'acte s'agraïa públicament a la presidenta de l'OACSE Filo Agut, seua implicació en la constitució de l'associació, "a partir d'aquest any ja de pertànyer al Consell de Benestar", informava l'edil, la qual traslladava tot el suport del consistori benicarlando a la nova associació. Fenòmens! és ja un col·lectiu que ja brilla amb força en la constel·lació del teixit social de la localitat.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.