Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Fenòmens !, una nova i motivadora associació benicarlanda s'obre pas

Benicarló dona la benvinguda a una nova associació que sota el motivador nom de Fenòmens! pretén esdevenir un espai sociabilitzador per a aquelles persones majors de 18 anys amb algun tipus de discapacitat intel·lectual però amb autonomia pròpia

La nova associació benicarlanda sorgeix d'un compromís per la sociabiliación i inserció laboral dels joves discapacitats intel·lectuals

L'associació es presentarà oficialment aquesta setmana

 

alícia coscollano i masip

Pendents de la presentació en societat del nou col·lectiu prevista per a finals d'aquesta setmana, des de l'associació expliquen que Fenòmens! neix d'una necessitat vital i imperativa dels propis protagonistes i de les seves famílies, que patien una manca en no disposar d'un entorn associatiu adequat i pensat per a ells. Des de la missa associació ens expliquen que està conformada per persones compromeses amb la inclusió laboral, una de les majors preocupacions de les mares i pares amb joves amb discapacitat intel·lectual, "aquesta és una de les causes que més ens ocupen, ja que ens agradaria que tinguessin una sortida laboral digna mitjançant la qual poguessin guanyar-se la vida, ja que són persones autònomes ". A més, traslladen un perfil comú d'aquests joves, "han patit un cert rebuig en el seu entorn social i amb l'associació, constituïda des de fa un any i que presentarem aquesta setmana, volem oferir un context amb diferents activitats", informen.

Pel que fa a les activitats, des de l'associació s'ofereix des de sortides per a acudir a partits de bàsquet, fins a excursions o tallers de teatre. Respecte a si s'ha operat algun canvi en els joves des que formen part de l'associació, la resposta és taxativa, "molt, perquè realitzen activitats molt atractives, fins i tot practiquen tallers de Mindfulness que resulten de gran ajuda a l'hora de gestionar les seves emocions ". "Són un gran grup", precisen. Pel que fa al nom de l'associació, Fenòmens !, va sorgir després d'una de la Volta a peu de la Dona, activitat esportiva en què van participar, i que, després de concloure, va donar peu a que sorgís el nom de manera espontània, "ells mateixos van manifestar en acabar: és que som uns fenòmens! ".
Des del nou col·lectiu, a més, realitzen una crida a aquelles persones que reuneixin les característiques dels membres de l'associació perquè pugui integrar-se en aquest fenomenal grup.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.