Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La Plataforma Antifracking Comarques de Castelló viatjarà a Lancashire per donar suport a l'antifracking britànica

La Plataforma Antifracking Comarques de Castelló viatjarà a Lancashire per donar suport a l'antifracking britànica

Les activistes de la Plataforma Antifracking Comarques de Castelló viatjaran el proper 21 d’agost al Regne Unit per sumar-se a la lluita antifracking que s’ha gestat a Preston New Road, en el comtat de Lancashire

 Les activistes es sumaran a la resistència antifracking amb la intenció d’ajudar a les membres de la plataforma Frack Free Lancashire a aturar les perforacions de pous que l’empresa Cuadrilla pretén efectuar en la zona.

Actualment, l’empresa està construint la plataforma on plantarà les torres en un recinte d’unes 1,5 hectàrees. Cada dia, centenars d’activistes antifracking, tant locals com de pobles del voltant del comtat, s’apropen al lloc on s’estan realitzant les obres per aturar els camions que porten materials de construcció i tallar les carreteres per on aquests han d’arribar. Aquesta resistència té el seu epicentre en diversos campaments situats al voltant de la zona de construcció, on hi conviuen les activistes.

Degut al treball de difusió i mobilització que han dut a terme més de 250 col·lectius de resistència local antifracking localitzats arreu del Regne Unit, la impopularitat de la tècnica de la fracturació hidràulica entre la societat britànica ha augmentat de manera exponencial. La por al rebuig social ha provocat que diversos projectes de fracking, ara per ara, estiguen paralitzats. No obstant això, el projecte d’exploració i perforació a Preston New Road, tot i la fèrria oposició popular, continua en marxa.

Les mobilitzacions antifracking contra els plans de l’empresa Cuadrilla han provocat un augment de la repressió i la violència cap a les activistes. Tant els cossos policials com els integrants de l’empresa de seguretat, contractada per Cuadrilla per vigilar el recinte on s’estan desenvolupant les obres, han sigut protagonistes d’actuacions vexatòries cap a la integritat física de les activistes que han enregistrat i recollit proves d'uns 196 abusos d'autoritat.

Segons les activistes britàniques, la indústria del fracking britànica es troba en un moment molt feble degut a què ha perdut el suport dels grans inversors. Per tant, el projecte de Cuadrilla suposa la prova de foc que determinarà si aquesta indústria es desenvoluparà o no al Regne Unit. Afirmen que la lluita contra el fracking es juga a Preston New Road i, si s’aconsegueix aturar allà, s’aconseguirà aturar a tot el país. Per aquesta raó, les activistes castellonenques entenen que donar suport a la resistència antifracking que s’està lliurant al Regne Unit «és fonamental i obligatori si volem que el fracking no es desenvolupe ni aquí ni enlloc».

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.