Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La PAF presenta al·legacions a la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP)

La PAF presenta al·legacions a la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP)

La Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló ha presentat al·legacions a la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP) perquè s'introduïsquen mesures legals que impedisquen les explotacions d'hidrocarburs no convencionals al territori valencià

El passat 21 de juliol la PAF va anunciar extraoficialment, després de rebre una comunicació del Secretari Autonòmic de Medi ambient, Julià Álvaro, que l'empresa Montero Energy i el grup SAMCA havien renunciat als seus plans exploratoris en les comarques dels Ports i el Maestrat.

Després de rebre aquest anunci, que suposa la fi de l'amenaça actual, la PAF va avançar que no es conformaria només amb aquesta renúncia i que anava a seguir treballant fins a aconseguir que el govern de la Generalitat legisle, tal com es va comprometre, per evitar que en el futur puguen desenvolupar-se projectes d'aquest tipus.

A açò s'hauria d'afegir que la regulació que s'introduïsca en aquesta matèria haurà de ser respectuosa amb el títol competencial de la Comunitat Autònoma, amb la finalitat d'evitar extralimitacions que puguen conduir a pronunciaments d'anul·lació del Tribunal Constitucional.

La Plataforma antifracking continua manifestant el seu malestar amb la passivitat que ve mostrant el Consell amb aquesta problemàtica i reclama a Rafael Climent, Conseller d'Economia Sostenible, que faça oficial la renúncia de Montero Energy, ja que no s'entén que passada setmana i mitjana, aquesta comunicació, tan important per al futur dels 42 municipis afectats, encara no s'haja produït.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.