Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Arriben a Benicarló els voluntaris dels camps de treball social

Els 10 joves que durant dues setmanes participaran en un projecte de voluntariat social de discapacitat i persones majors han arribat ja a Benicarló

 

 Està previto que realitzin el seu treball social al Centre Geriàtric i en la Residència Sant Francesc, espais que acolliran per cinquè any consecutiu aquest programa organitzat per l'IVAJ amb la col·laboració de la OACSE. L'edil de Joventut, Susana Pérez, i la presidenta del OACSE (Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats), Filo Agut, han donat la benvinguda oficialment al grup de joves, que han fet la primera presa de contacte amb els usuaris de tots dos centres.

Els joves provenen de diferents punts d'Espanya (Ceuta, Astúries, País Basc, Castella-Lleó o Comunitat Valenciana) i l'objectiu que persegueix aquest projecte de voluntariat és que es converteixi en una experiència intergeneracional i convivencial.

La majoria són joves que volen orientar la seva carrera professional o els seus estudis al camp de la dependència o la diversitat funcional, i per això els centres han organitzat un programa d'activitats bolcades en la gent gran i en les persones amb greus problemes funcionals: activitats d'oci i temps lliure, tallers de cuina, d'estimulació cognitiva, de gimnàstica grupal, gimcanes o activitats aquàtiques. Paral·lelament a les activitats diàries, també es faran algunes sortides, com una visita al Bioparc amb els usuaris de la residència Sant Francesc i una jornada de convivència amb la gent gran, programada per al dia 26, on el treball social adoptarà un to lúdic i festiu.

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.