Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló aconsegueix el seu principal objectiu

La Plataforma Anti-fracking Comarques de Castelló aconsegueix el seu principal objectiu

L'empresa Montero Energy Corporation renúncia a desenvolupar els 3 projectes de recerca d'hidrocarburs (Arquimedes, Aristòtil i Pitàgores) que afectaven a 42 municipis del nord de la província de Castelló

La Plataforma Anti-fracking (PAF) va rebre ahir una comunicació de la Conselleria de Medi ambient anunciant que el grup aragonès SAMCA, propietari del 60% de l'accionariat de Montero Energy, ha renunciat als plans exploratoris per a la recerca d'hidrocarburs en les comarques dels Ports i el Maestrat.

Al novembre del 2015 la Conselleria ja va anunciar que Montero havia canviat la documentació inicial i renunciava a la utilització de la tècnica del fracking. Ara, aquest anunci suposa la renúncia total als seus plans en la província de Castelló.

La PAF, que va ser creada a les acaballes del 2012 amb la finalitat d'evitar el risc que suposen les explotacions d'hidrocarburs per a la salut de les persones i el medi ambient, valora molt positivament aquesta notícia i continuarà treballant per crear una legislació que impedisca el desenvolupament d'aquest tipus de projectes en tot el territori valencià.

La setmana que ve, la PAF presentarà al·legacions amb aquesta finalitat a la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge (LOTUP), que està en període d'exposició pública fins al dia 2 d'agost.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.