Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
El Menador de Castelló acull un acte sobre la (re)municipalització dels serveis privatitzats dels ajuntaments

El Menador de Castelló acull un acte sobre la (re)municipalització dels serveis privatitzats dels ajuntaments

El dissabte 10 de juny a partir de les 10:30h se celebrarà una jornada sobre els avantatges de la gestió pública dels serveis municipals. En l'encontre hi participen experts/es de diferents ajuntaments, així com l'eurodiputada Marina Albiol

La Campanya No al TTIP Comarques de Castelló convoca una jornada amb el títol «Recuperar el què és de tots i totes. De la privatització dels serveis públics, a la gestió pública dels béns comuns».

Segons ha informat el col·lectiu, la jornada pretén mostrar els avantatges de la gestió directa dels serveis públics amb representants de diferents administracions. Així, aquest encontre abordarà diferents experiències referents a l'abastiment d'aigua, la recollida de fems i la neteja viària, o el servei d'ajuda a domicili, entre d'altres.

Concretament, hi participaran Jaume Casals, alcalde de Navàs per les CUP, qui explicarà com han recuperat el servei de neteja viària; Edurne Eguino, regidora de Benestar social de Pamplona/Iruña, on s'ha recuperat el Servei d'Ajuda a domicili, subrogant a 166 treballadores; Vicente Monteagudo, coordinador del grup per la gestió pública de l'aigua de Compromís; i Marina Albiol, eurodiputada per Izquierda Unida al Parlament Europeu.

La Campanya No al TTIP Comarques de Castelló indica que aquesta jornada s'emmarca dins el treball que aquesta realitza sobre les alternatives als tractats globals econòmics i de comerç (com ara el CETA, el TTIP i el TiSA), què  impedeixen la reversió de les privatitzacions i la recuperació d'allò comú per a tots i totes; així com també l'objectiu d'aconseguir uns serveis públics de qualitat.

En aquesta ocasió s'analitzaran diferents casos de recuperació d'allò comú a l'àmbit municipal pel què s'ha convidat a la regidora de Castelló en Moviment  de l'Ajuntament de Castelló, Anna Peñalver, per a la presentació de l'acte.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.