Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La PCDTS valora les decisions del Govern en rebre el Informe del MIT i de la universitat de Harvard

La PCDTS valora les decisions del Govern en rebre el Informe del MIT i de la universitat de Harvard

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia valora positivament que el Ministeri d'Industria hagi decidit deficitivament no reobrir Castor

No entén, però, per què no s’adopta el compromís politic de desmantellar les instalacions al més aviat possible. Tampoc comparteix que s’exoneri l'empresa Escal UGS de la responsabilitat dels terratrèmols produïts, i de no retornar la indemnització abonada pel govern espanyol.

La Plataforma del Sénia ha viscut la jornada del 3 de maig de 2017 com a positiva per la notícia de l'afirmació que ha fet el Ministre d’Energi de no reobrir mai més el magatzem de gas Castor. Això, arran de l’Informe dels americans, que diu que no existeix certesa que no es tornen a produir terretrèmols a la zona, en cas d'iniciar les operacions del
magatzem de gas.

En aquest sentit també lamenten els opositors al "Castor" que fa gairebé deu anys van demanar ja que s'atenguessin els riscos sísmics, a l'hora de donar els permisos a l'empresa promotora. Quants patiments i diners s'haguessin estalviat! Però el moviment ciutadà es pregunta per què s'han de gastar 15 milions d'euros cada any en el manteniment d'unes instal·lacions que no aprofiten per a res. Si s'han de fer estudis i proves per que el desmantellament no desestabiltzi la zona de falles, que es facin com més aviat millo,r i que els ciutadans puguin oblidar-se del malson "Castor".

El que no comparteim tampoc el col·lectiu és la intenció de treure la responsabilitat dels terretrèmols que es van causar en la injecció de gas quan es realitzaven les proves definitives del magatzem submarí. No entenem com un projecte tant important (i amb tant de pressupost) no podia detectar el risc de terratrèmols en un indret tant problemàtic, quan persones del carrer ho van advertir en les al·legacions que van fer al projecte, sense mitjans tècnics ni econòmics de cap mena. En resum, el grup social que forma la Plataforma veiem en aquestes decisions del govern una maniobra dilatòria quant al desmantellament, i una maniobra encobridora de no voler investigar les responsabilitats i depurar-les. Reitera, per tant, que continuarà treballant per assolir els objectius de desmantellament de les instalacions, no pagar el seu (d'Escal) deute, que ara paguem tots al rebut del gas, i aconseguir el reconeixement d'afectació de la ciutadania.

Aprofitem també, per comunicar que, amb l'Observatori del Deute en la Globalització està preparant un "Judici Popular al Projecte Castor" el 17 de juny a Barcelona, on que està prevista l'assistència de totes les persones que vulguin presentar el seu testimoni contra el projecte "Castor"

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.