Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

RefugiArts: l’Ateneu Cultural es vesteix amb el lema “Cap ésser humà és il·legal”

Cultura i activisme es van donar la mà el passat 22 d'abril, a la plaça del Convent de Benicarló, convocades pel col·lectiu cultural l’Ateneu Cultural de Benicarló,

La jornada solidària RefugiARTS va comptar amb la col·laboració de diverses entitats culturals comarcals

 L’objectiu d’aquesta jornada solidària va ser promoure la conscienciació al voltant de la greu i injusta situació de refugiats i refugiades en territori europeu, a més de recaptar fons per a destinar-los a Proactiva Open Arms, una ONG de Badalona que treballa per a rescatar de la mar els refugiats que arriben a Europa fugint de conflictes bèl·lics, de la persecució o de la pobresa.

L’acte va tindre molt bona acollida, i l’èxit de la jornada es veu reflectit en la suma recaptada, 784,70 euros, que es destinarà íntegrament a la missió de Proactiva Open Arms.

Els assistents van poder gaudir d’un dia familiar amb un ampli ventall d’activitats, des del matí fins a la última hora de la vesprada: una marxa ciclista, jocs tradicionals, un mural participatiu, una partida de pilota valenciana i diverses actuacions de música, cant, dansa i poesia.

L’Ateneu Cultural de Benicarló en aquesta ocasió va comptar amb altres entitats culturals per a posar el focus sobre el lema “Cap ésser humà és il·legal” i mostrar que la comarca es vol unir al crit que s’alça des de diversos punts de la península i d’Europa a favor d’oferir solucions més humanes a persones que fugen de l’atrocitat de la guerra, i de reclamar el compliment dels acords internacionals sobre la lliure circulació de les persones, un dret recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans.

Les entitats i personalitats que van aportar el seu gra de sorra van ser El Front Benicarló, el Club de Pilota Valenciana Arrea-li Bona, Mènades d’Irta, la Colla de Dolçainers de Benicarló, Petit Festival, el Grup de Danses i Música La Sotà, l’Associació estellesiana Rodonors Invictes, el Cor da Capo Benicarló, la cafeteria Bamboo, La Mala Reputación, i tot un seguit d’artistes, escriptors i editorials que van fer donacions personals per a una rifa solidària.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.