Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
L’Ateneu Cultural de Benicarló es mou pels refugiats

L’Ateneu Cultural de Benicarló es mou pels refugiats

El proper dia 22, l’associació dedica la jornada a oferir diferents propostes al llarg de tot el dia per a destinar les donacions a la plataforma Obrint Fronteres

Una bicicletada, un taller de jocs tradicionals, un mural participatiu, una partida de pilota valenciana, un espectacle de dansa tribal, poesia, música i balls tradicionals, l’actuació de la “Mala Reputación” i una paella son part del contingut que es podran gaudir durant la jornada

alícia coscollano

El proper dissabte 22 d’abril Benicarló donarà un pas endavant pels refugiats. De la mà de l’Ateneu Cultural de la ciutat, s’ha organitzat una programació emmarcada en una feta solidària pels refugiats que tindrà lloc a la plaça del Convent. L’acte, com explicava el president del col·lectiu cultural, Manuel Escudero, comptarà amb diferents entitats tant locals com comarcals, amb l’objectiu de promoure la conscienciació sobre la greu situació que estan patint els refugiats en territori europeu.

Carlos Lores, per la seua part, destacava els actes que giraran al voltant d’aquesta iniciativa que aglutina actes reivindicatius i culturals, com ara una bicicletada a càrrec del Front Benicarló; un taller de jocs tradicionals; un mural participatiu; una partida de pilota valenciana a càrrec d’Arrea-li bona; un espectacle de dansa tribal de la ma de Mènades d’Irta i una actuació de la Colla de Dolçainers de Benicarló que marcarà el migdia amb una paella programada pel Petit Festival i un concert de la Mala reputación a càrrec del Bamboo. La jornada es clourà amb una actuació a càrrec del Grup de Música i Danses La Sotà, “després de La Sota tindrem un festival de  poesia amb l’associació Rodonors invictes i una actuació del Cor da Capo.

L’escenari a l’aire lliure tindrà lloc, així, a la plaça del convent, però també al carrer La Pau i el carrer de Sant Francesc. Les donacions voluntàries d’aquest die seran destinades a la plataforma Obrint Fronteres. En aquest sentit, Escudero afirmava que tot i que “l’acollida no és la solució al problema, l’excepcionalitat de la situació exigeix una resposta unànime per part de la ciutadania”.  

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.