Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Les comarques de Castelló es manifesten en el Dia Europeu d'Accions Descentralitzades contra el CETA

Les comarques de Castelló es manifesten en el Dia Europeu d'Accions Descentralitzades contra el CETA

Un centenar de persones de la societat civil castellonenca i comarques, sindicats, agricultors i activistes d'organitzacions ciutadanes, culturals i polítiques, igual que en altres ciutats europees, han sortit al carrer el 21 de gener per dir no al CETA perquè:

• El model econòmic basat en energies fòssils i brutes que imposa el CETA farà impossible complir amb els acords adoptats en la lluita contra el canvi climàtic.
• El CETA no protegeix els drets laborals, ni la salut, ni la seguretat ni el desenvolupament sostenible, però és executiu a l'hora de protegir a l'inversor, al que no li reconeix cap obligació.
• El CETA no permetrà implementar polítiques que redueixin les desigualtats, ja que limita seriosament la capacitat dels governs estatals, regionals i locals per crear, expandir i regular els serveis públics, fins i tot per revertir liberalitzacions i privatitzacions fracassades.
• En allargar la vida de les patents, el ZETA provocaria un augment del preu dels medicaments, de les llavors, de productes culturals i de la recerca.
• Amb el CETA la nostra privadesa i les nostres dades es convertiran en una mercaderia .
• El nivell de competència que imposa el CETA expulsaria del mercat a agricultors, petits empresaris i professionals, transformant la nostra alimentació, els processos de producció, les compres públiques i impedint el desenvolupament sostenible.
• El CETA impedirà l'aplicació de polítiques destinades a la consecució de la plena ocupació i l'estabilitat de preus, ja que una major liberalització dels mercats financers farà que les economies siguin més vulnerables a les crisis financeres.
• Informes independents sobre els impactes econòmics de l'aplicació del CETA prediu que es perdran llocs de treball tant en la Unió Europea com a Canadà, i que els guanys generats per aquest model de comerç seran sobretot per als propietaris del capital, amb el consegüent augment de la desigualtat.
• Amb el CETA es legalitza un sistema de justícia paral·lela exclusiu perquè les multinacionals puguin defensar els seus beneficis demandant als governs, anomenat ICS.
• El CETA consolidarà la influència dels grups de pressió empresarials (lobbies) en l'elaboració de les polítiques públiques, a través de la seva participació en els òrgans de presa de decisió, la qual cosa perjudicaria l'adopció de polítiques d'interès públic.

Per una economia local, justa i sostenible diem NO al CETA.

L'Acord econòmic i comercial global entre Canadà, la Unió Europea i els seus Estats membres (CETA per les seves sigles en anglès) permetria la lliure circulació de béns, serveis i capitals, i constitueix el marc jurídic necessari que exigeix la globalització, orientat a la protecció de l'inversor estranger, en el qual s'anteposa el benefici empresarial als drets humans.
El CETA es troba en la fase final del seu procés de ratificació i per demandar al Parlament Europeu que voti “no” al CETA, les campanyes europees NO al TTIP, CETA, TiSA, entre elles No al TTIP-Comarques de Castelló, van convocar un Dia d'acció global, el 21 de gener de 2017.

No disposem de molt temps per detenir aquest gran error, ja que en la setmana del 14 de febrer, l'acord haurà de ser ratificat pel ple del Parlament Europeu mitjançant una votació de si o no a la totalitat del text, no cabran esmenes, i si es ratifica, el 90% del mateix es podrà aplicar de forma provisional abans que ho ratifiquin els diferents parlaments nacionals i regionals (38 parlaments).

No obstant, el CETA és qüestionat per amplis sectors de la societat civil a banda i banda de l'Atlàntic, la Comissió d'Ocupació i Assumptes Socials (EMPL) va recomanar al PE votar en contra del CETA i diversos europarlamentaris dels grups socialdemòcrata (S&D) i demòcrata-liberal (ALDE), que recolzen la ratificació del CETA al costat dels populars europeus, han exposat les seves preocupacions davant els greus perills que implica la seva aplicació per als treballadors, el sector agrícola, els serveis públics, el principi de precaució, i la democràcia.

Per tot això, el centenar de manifestants a Castelló demanem al Parlament Europeu i al Parlament de l'Estat espanyol que no ratifiquin el CETA, i que impulsin una economia local, justa, i sostenible.
STOP CETA! STOP TiSA! STOP TTIP!

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.