Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Talls negats a la part valenciana al col·lectiu per una AP-7 GRATUÏTA JA!

Talls negats a la part valenciana al col·lectiu per una AP-7 GRATUÏTA JA!

Els veïns i veïnes de l'AV. Migjorn de Vinaròs, l'AV. Partida Sanadorlí de Benicarló, El Front Benicarló i Benicarló Avant, us hem convocat per fer-vos sabedors del greuge comparatiu que la Delegació de Govern ens aplica.

Després de 28 dijous en què hem anat a la N-340 a reclamar per a tothom una autopista gratuïta; ara ens trobem que no ens permeten continuar. En resolució de 25 de maig ens comuniquen que per als pròxims talls sol·licitats, volen que ens desplacem de carretera.  La Guàrdia Civil en un informe exposa que per l'arribada de la temporada estival, la seguretat vial i ciutadana es veu compromesa.

Ens proposen realitzar les concentracions al km. 1046 de l'antiga N340 a Benicarló, a l’alçada de l’entrador a Benicarló pel «desguaç», després del pas subterrani, és a dir, en un lloc que només molesta als veïns que van d’un poble a un altre. Sap tothom que l’antiga N-340 s’ha quedat com a via de comunicació entre pobles, amb un tràfic prou intens però de curt recorregut i sense gran tonellatge. Res a vore amb el que reivindiquem. Sembla que vulguen provocar l’enfrontament entre veïns.

 

Quan en febrer vam plantejar fer el tall més al sud per tal que veïns de Peníscola, Sta. Magdalena i Alcalà pogueren sumar-se a la reivindicació, se'ns va denegar la modificació, també amb informe de la Guardia Civil, per considerar que el punt on venim reunint-nos fins ara és més segur i menys problemàtic. Contrasentit a la decisió que denunciem ara, doncs ens fan fora amb la mateixa argumentació.

La nostra reivindicació forma part del moviment transversal per l'AP-7 gratuïta que també es ve reclamant a Terres de l'Ebre, on porten 40 talls i no els han denegat en cap moment el permís per seguir realitzant-los. La carretera és la mateixa i la temporada estival també.

Els nostres respectius col·lectius coincidim en què la prioritat innegociable és fer gratuïta una via que porta quasi 50 anys escurant-nos les butxaques i el pitjor de tot és que també hem sofert, sofrim, una gran quantitat d’accidents amb morts, ferits, vides trencades, famílies destrossades... Les carreteres, totes, haurien de ser com l'educació o la sanitat: públiques, gratuïtes i de qualitat. Cosa que han aconseguit altres terres però pel que es veu, nosaltres no tenim dret.  

NO estem sols, el mateix problema del nostre Baix Maestrat, el tenen a les comarques de La Safor i les Marines. Volem recordar que al País Valencià 107 municipis han aprovat mocions en favor de la no renovació de l'AP-7 al 2019 i la gratuïtat dels trams en les comarques esmentades. A més a més la Generalitat Valenciana també té aprovada una proposta no de llei per la no renovació de la concessió.

Amb la modificació que ens plantegen les institucions públiques i els cossos de seguretat, només podem entendre que tracten d'allunyar-nos del focus del problema i fer invisible la reivindicació de cara a les eleccions. Volem dir que no ens callaran, continuarem exigint el mateix i ho farem en la carretera, en un lloc o en un altre. Els companys catalans han decidit canviar el lloc d’un dels seus talls per fer-lo tot just aquí a la vora, sols al creuar el Sènia, anem a fer un tall unitari, anem a fer un tall més reivindicatiu. Fem la força més gran per trencar fronteres. Ens volen desmobilitzar i nosaltres contestem amb més ganes. Seguirem evidenciant la perillositat de la N340 i la necessitat d'una AP-7 gratuïta.

Així tornem a convocar als veïns de Vinaròs, Benicarló i comarca del Baix Maestrat a sumar-se al tall el proper dijous dia 2 a les 19 h. a la N-340, aquí a la vora, sols al creuar el Sènia. Junts sumem. Junts farem el tall més gran i per més temps.

Per una AP-7 gratuïta ja!

Els moviments veïnals no tenen fronteres!

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.