Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
La PCDTS presenta una reclamació davant de Medi Ambient europeu

La PCDTS presenta una reclamació davant de Medi Ambient europeu

La Plataforma ha presentat un a reclamació davant la Direcció General de Medi Ambient  de la Comissió Europea per infracció de directives Medi Ambientals

Aquesta denúncia s’ha presentat davant aquesta institució europea, arran de la recent sentència dictada pel Tribunal Suprem que desestima els recursos de cassació interposats per l’Administració General de l’Estat, ENAGAS i ESCAL UGS, SL que va anul·lar la resolució de la Secretaria d’Estat de Canvi Climàtic, de 23 de novembre de 2009, per la qual s’acordava no sotmetre a avaluació d’impacte ambiental el projecte de connexió del sistema gasista amb l’emmagatzematge subterrani “Castor”, Tarragona-Castelló. La sentència que ara confirma la inicialment dictada l’any 2013 per l’Audiència Nacional, anul·la definitivament aquella resolució per entendre que aquest tram del gasoducte devia d’haver-se sotmès a Estudi d’Impacte Ambiental, en ser un element indissociable de l’emmagatzematge; en la mateixa línia que ja va denunciar la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia en què advertia del fraccionament “descarat” de les instal·lacions, per evitar tràmits molestos a l’empresa concessionària i accelerar tota la paperassa administrativa. Havia estat declarat com un projecte urgent i prioritari, i qualsevol excusa era bona perquè “tot s’hi valia”. No obstant això, ara la Sala Contenciosa-Administrativa diu ben clarament que l’avaluació ambiental i la seva posterior aprovació resultaven imprescindibles, per bé que la resta del gasoducte de similars característiques (situat entre la planta terrestre d’operacions i el mar) havia estat objecte d’avaluació ambiental. I és una molt bona notícia que el Tribunal Suprem finalment hagi dictat a favor dels arguments de l’empresa particular Rio Cenia, que va presentar aquest recurs, i en la mateixa línia dels arguments defensats per la nostra associació. Precisament per això, s’ha presentat aquesta nova reclamació davant les institucions europees, perquè aquí, gràcies al consentiment i passotisme de les administracions, s’ha comès un greu impacte ambiental sense responsabilitats ni conseqüències per a ningú... excepte per als ciutadans. Tanmateix, caldrà veure qui restitueix els danys mediambientals provocats, les collites perdudes durant tants anys, els tarongers arrencats i els perjudicis causats sobre la pagesia titular dels terrenys afectats pel pas d’aquest nyap de projecte.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.