Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

La Confraria de Pescadors de Benicarló es compromet amb el Menjador Social

La pesca de rebuig de les embarcacions de Benicarló es destinarà al Menjador Social gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament, la Diputació i la Confraria de Pescadors. Es calcula que en un any es poden capturar fins a 2.000 quilos de pesca de rebuig.

La Confraria de Pescadors Sant Telm de Benicarló s'ha compromés, a través d'un conveni signat amb l'Ajuntament i la Diputació, a posar a disposició de l'Ajuntament la pesca de rebuig capturada per la flota pesquera de Benicarló per a la seua distribució a la població més necessitada. La pesca de rebuig (pesca que no es pot evitar però que no es viable per a la seua comercialització per raons de talla, espècie, preu de mercat o quotes de captura) es distribuirà a través del Menjador Social, gràcies a un equip de voluntaris que recolliran el peix i el portaran a les instal·lacions del Menjador Social.

Per la seua banda, l'Ajuntament es compromet a dur a terme un control sanitari adequat i a articular les mesures preventives que garantisquen la correcta distribució dels productes. El transport es realitzarà amb el vehicle del Centre Geriàtric.

Es calcula que durant un any es poden arribar a capturar fins a 2.000 quilos de peix de rebuig, un producte d'elevat valor proteic però que pel seu cost econòmic queda fora de l'abast de les famílies més humils.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.