Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Benicarló canta contra la retinosi pigmentària

Benicarló canta contra la retinosi pigmentària

La Coral Polifònica Benicarlanda va organitzar el cap de setmana passat un esdeveniment musical en el qual es van recaptar fons per a la investigació de la retinosi pigmentaria

 

 Fotos: Adrián Octavio

La Coral Polifònica Benicarlanda va dedicar el seu tradicional Cant a la Fresca, que tradicionalment se celebra a la fi de juny, a aquesta malaltia rara, a través de l'associació sense ànim de lucre Dametuvisión. El cantant de rock Ibón Casas, afectat de retionisi pigmentaria, és la cara visible de la campanya. Ell va ser l'encarregat de compondre la cançó “Apaga la luz i verás”, a través de la qual pretén transmetre com se sent una persona que va a poc a poc perdent la seua visió per culpa d'aquesta malaltia qualificada com a rara. La seua intenció és que cantants de diferents àmbits la interpreten amb l'objectiu de gravar un documental que difonga la necessitat de recaptar fons per a la recerca.

La Coral Polifònica Benicarlanda va conèixer el projecte ara fa dos anys i, sense dubtar-ho, es va sumar a l'acció reivindicativa. De fet, ha incorporat la cançó al seu repertori i s'encarrega d'explicar què significa i perquè es canta. Aquest cap de setmana es va celebrar l'acte central de la campanya, amb la presència de Ibón Casas en la ciutat. Així, el cantant donostiarra va viatjar fins a Benicarló acompanyat del seu gos guia per a participar en el concert, tancant l'actuació de les quatre seccions que componen la Polifònica. Una banda de rock va posar la banda sonora a més de cent cantants, amb edats compreses entre els quatre i els vuitanta-cinc anys. Ibón va posar en peus a la plaça de Sant Bartolomé, que li va dedicar una sentida ovació amb la qual la ciutat, se sumava al seu projecte.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.