Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme
Cent veus a favor de 'Dame tu visión' la campanya del rocker invident Ibon Casas

Cent veus a favor de 'Dame tu visión' la campanya del rocker invident Ibon Casas

La Coral Polifònica Benicarlanda interpretarà el dia 30 a les 22:00 h., el tema "Apaga la luz y verás" dins el repertori en el seu concert anual 'Cant a la fresca'

"Ibón Casas té ganes de venir a Benicarló i de conèixer la ciutat"

La campanya social filmada per Ibón Casas ha arribat directa al cor dels integrants de la Coral Polifònica Benicalanda. Tot va començar quan David Rubiera, director musical de la coral, va visualitzar un vídeo de l'Orfeó Donostiarrra cantant la peça "Apaga la llum i veuràs" composta pel músic Ibon Casas, que ha impulsat l'associació cultural dameTVision. Amb aquesta proposta el rocker pretén posar en un primer pla el Blind Rock. I, què és el Blind Rock? Doncs com ell mateix explica al seu web, es tracta de Rock cec, "Una forma de veure el món. I no és una frase feta ".
 
Rubiera va pensar que des de la coral benicarlanda es podia participar i aportar un gra de sorra a aquesta iniciativa l'objectiu principal és la conscienciació i recaptar fons en la investigació contra la Retinosi Pigmentària, com puntualitava el rpesient de la Coral, Leroy Ariza. 
"És un projecte que estem intentat donar a conèixer juntament amb la tasca d'Ibon Casas", ha destacat Rubiera. "Vaig començar a moure fils i us vam posar en contacte amb ell, fins i tot vam anar a l'institut Ramon Cid per explicar-los que la música podia fer una tasca social". "Hem estat en contacte en Ibon Cases per concretar en quin moment podíem fer un concert junts, i aquest dia ha arribat". Rubiera ha afegit que unint diferents implicacions de diferents àmbits sovint es poden aconseguir projectes bonics. "Encara que ens falti un dels sentits com el de la vista, la vida pot ser igual de bella, perquè tots sentim el mateix".

Altres cantants que també sumen la seua veu a la iniciativa d'Ibon Casas

Així, aquest tema figurarà com a peça principal dins del repertori que anualment ofereix aquesta coral en el seu anual concert 'Cant a la fresca', que tindrà lloc el proper dia 30 a la plaça de Sant Bertomeu. Per aconseguir l'efecte desitjat, un total de 100 veus procedents de totes les seccions corals de la gran família musical acompanyats per quatre instrumentistes, posaran la seva veu a favor de la iniciativa del músic, a la qual s'han sumat artistes de talla estatal com Miguel rius, Juanes, Charles Aznavour, l'ex Baró Rojo Sherpa, entre d'altres. Ibon, a més, pretenia sol·licitar també al cantant internacional Stevie Wonder que oferís el seu suport a la campanya. Com a anècdota, l'enregistrament del tema per part dels integrants de la secció infantil de la Coral interpretant la peça en un concert de final de curs va deixar sense parla a Ibon, que va estar tres dies en silenci abans de cridar emocionat, "no podia ni parlar ". "Té ganes de venir a Benicarló i de conèixer la ciutat".

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.