Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Raquel Papers se suma al Comerç Just

La firma del conveni entre la coneguda llibreria i PROYDE coincideix amb el 5é aniversari de la llibreria

Aquest matí de dissabte de 16 de juny ha tingut lloc a la llibreria Raquel Papers de Benicarló la firma d'un conveni de col·laboració entre aquest conegut establiment i la Fundació PROYDE que permetrà poder adquirir diferents productes amb totes les garanties que ofereix el Comerç Just. 

Com indica el lema de PROYDE, "molta gent petita, fent moltes coses petites, en molts indrets i llocs petits, està canviant el món", i, seguint amb aquesta filosofia, el respresentants de la Fundació a Benicarló han assitit a la signatura del conveni al mateix establiment. Una signatura que ha contingut, també, detalls del treball que s'està duent a terme des de Comerç Just. En aquest sentit, els productes que integren aquest concepte deuen de passar per una sèrie de rigorosos condicionants per tal d'acreditar-se com a productes emmarcats en aquest tipus de comerç. Alguns dels factors són, com s'ha destacat durant la sigantura del conveni, que siguen respectuosos amb el Medi Ambient o que estiguen elaborats per nuclis familiars o locals. Cal destacar que el Comerç Just, com a activitat comercial, és rendible, i que PROYDE reinverteix els beneficis d'aquesta activitat íntegrament en Projectes de Desenvolupament.

A més, la inictiva ens interpel·la cap a un consum resposable, entre d'altres paràmetres a tenir en compte. Actualment, a Benicarló ja existeixen algunes empreses que de venda d'aquest productes, com les benzineres Batra, dirigits cap a l'alimentació. Ara Raquel Papers ofereix als seus clients altre tipus de productes un catàleg artesanal vinculat a la llibreria, llibretes, contes infantils il·lustrats, etc. Un dels exemples que han sorgit durant la intervenció dels portaveus de PROYDE són les motxilles o estoig que es fabriquen a partir de les grans quanitats de plàstics que es troben en algunes localitats africanes. Tot un ensenyament que podriem aplicar també aquí, ja que a més del reciclatge, la seua elaboració i posterior comercialitació dins del Comerç Just permet la subsistència a molts grups locals.

La relació entre Raquel Papers i PROYDE va començar a partir de les jornades de sensibilitació humana  "En mi piel" que va impulsar Hugo del Arco a Benicarló. Una de les jornades van desenvolupar-se a les instal·lacions de La Salle. El nom de Raquel Papers figurava entre els col·laboradors de les citades jornades, quelcom que va despertar la curiositat dels membres de la Fundació. A partir d'aquí es va iniciar una negociació que ha fructificat, finalment, en la firma del conveni. 

">

El matí també ha donat per a recordar anècdotes del recorregut de cins anys de la llibreria amb l'equip i col·laboradors. 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.