Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Acció artística dels joves de Borriana per conscienciar sobre la fam al món

La joventut de Borriana ens interpel·la a tots en una intervenció artística solidària promoguda pel Centre Municipal d'Arts, la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, els i les estudiants de ceràmica del centre i l'ONG Acció Contra la fam

 

 Els artífexs d'aquesta ceràmica solidària són els estudiants de Ceràmica Mitjà del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana Carlos Vicent, Leo Rus, Gerard Perez, Eric Andres, Lluc Moreno, Juan Antonio Martínez i Benjamin Monfort, sota la direcció de el seu professor, el ceramista Àngel Igual. Tal com explica el regidor de Cultura, Vicent Granel, "continuem programant iniciatives artístiques a través del CMA combinant el treball i la formació que diàriament es realitza al centre amb la transmissió de valors solidaris i de conscienciació a la ciutadania en general, per això l'acció artística es desenvolupa al mig del carrer i tota la ciutadania pot assistir com a públic ".
La "Hora del Canvi" és una intervenció artística que s'emmarca en un projecte de lluita contra la fam a través de l'art. L'acció preparada durant els últims mesos pels estudiants es durà a terme aquest dimecres 13 de juny, de 19.30 a 20.30 hores, al carrer Sant Pere Pasqual (Porta del CMA) de Borriana. El fet que tingui una durada d'una hora es correspon amb un missatge directe sobre la mortalitat infantil per inanició en el món que els joves volen llançar al conjunt de la ciutadania.
La intervenció consisteix en 355 bols de ceràmica elaborats prèviament i formant un missatge que posaran a la venda i els diners es destinarà a l'ONG Acció Contra la Fam. Segons dades d'aquest organisme, mentre cada dia produïm el doble d'aliments que necessitem, 8.500 nens moren per la manca d'aquests. "Acabar amb la fam està a l'abast de les nostres mans, serà menys complex del que creiem i no costarà molts diners. Però falta més voluntat política i necessitem fer-nos sentir més alt, així que hem decidit fer servir altres eines de comunicació, volem transformar el "mapa de la fam" al "mapa de l'art". Aquí i allà, de la mà de les comunitats amb què treballem, volem crear usant l'art per expressar i denunciar, per transmetre i mobilitzar ", afirmen.

Així, aquesta acció tenen un doble objectiu; d'una banda conscienciar la població sobre la gran quantitat de gent que mor diàriament per falta de menjar en una societat en la qual tenim menjar de sobres i, de l'altra, mostrar i utilitzar la ceràmica com a element artístic capaç de transformar la societat.
Durant l'acte participaran el conservatori de Música Abel Mus de Borriana a través del Conjunt instrumental de Vent i percussió dirigits per Raúl Martin, els alumnes de guitarra i de cant, així com Quino Puig, David Jimenez, Rosa Huguet, Ainhoa ​​Carda, Elena Lapuerta , Pepe Azpitarte, Elia Dembilio, Dori Lopez, Manuel Morages, Carmen Franch i Paula Beltran. Així mateix destacar la col·laboració de l'assessora financera Mar Bellés.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.