Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Benicarló es consolida com a capital comarcal LGTBIQ + amb la segona edició de 'Bategant Resistències'

La projecció de 'Barbitúrica Burlesque', del benicarlando Borja Segarra, el taller d'autodefensa feminista o un recital de poesia LGTBIQ + són algunes de les propostes de l'agenda

La cloenda de les jornades amb un espectacle a càrrec del DJ frau Travesti Resident + DJ Verí + Femme Soroll

 

alícia coscollano i masip

Amb l'objectiu posat en impulsar jornades de normalització i visibilització, des de l'àrea de Benestar social de l'Ajuntament de Benicarló s'ha presentat la segona eidción de les jornades Bategant Resistències, que pretén reconèixer la diversitat afectiva i sexual en totes les seves formes emmarcada en el col·lectiu LGTBIQ +. En aquest sentit. La programació d'aquest any gira al voltant de diferents activitats que disposen de dos eixos, per una banda l'educatiu dirigit a centres d'ensenyament secundari, i per l'altre un aspecte més públic amb una agenda cultural que englobarà accions que aposten pel dret a viure la sexualitat i les relacions celebrant la diferència i la diversitat. "L'any passat es va parlar per primera vegada a Benicarló en un espai públic de la diversitat sexual. La valoració va ser molt positiva, i vam entendre que cal parlar per poder entendre ". "Mentre se segueixi qüestionant certes sexualitats caldrà seguir actes especials per a visibilitzar-i conèixer-les", indicava Escudero.
Ara, i respecte a la segona edició, l'edil l'àrea, Marta Escudero, acompanyada per l'artista Borja Segarra, actor, guionista i director benicarlando, i per Andrea Corrales, "el cap pensant de les jornades".
Escudero afirmava que des de l'administració es tenia la responsabilitat de donar suport a la reivindicació d'aquests col·lectius per a visibilitzar les necessitats i drets que encara queden per aconseguir, "és molt important que ningú quedi exclòs d'aquesta societat", matisava Escudero.

El dia central serà el 28 de juny, el Dia Internacional de l'Orgull Gai, amb un acte institucional que inclourà hissar la bandera de l'orgull al balcó del consistori. A les 20 h. del mateix dia es projectarà el documental 'Yes, we fuck', i a les 23 h., la projecció del web sèrie dirigida per Segarra, "Barbitúrica Burlesque".

Però els actes de l'agenda de les jornades es iniciar dies abans, en concret el dimarts dia 26 amb la visualització de la pel·lícula 'Pride', activitat a la qual seguiria el dimecres 27 el recital de poesia LGTIQ + 'A Microfón obert' .; a les 20 tindrà lloc la iniciativa 'Dostopías'. Divendres 29, a les 12 h., Es durà a terme un taller d'autodefensa feminista per dones, persones LGTBIQ + i les seves parelles conduït per Leticia Pére Bárcenas. Aquest mateix dia a les 19:30 tindrà lloc una mostra de videoart, i més tard, a les 23:30, la clausura de les jornades amb un espectacle a càrrec del DJ Frau Travesti Resident + DJ Verí + Femme Soroll al Bosc dance floor.

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.