Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

L'associació Femme Força Vinaròs (FFV) lliura 5000 signatures a la Conselleria de Sanitat

L'Associació Feminista Femme Força Vinaròs ha fet entrega avui de 5000 signatures, recollides durant dos mesos, a la Conselleria de Sanitat I Salut Pública de València, per impulsar, entre d'altres objectius, la millora del Servei de Ginecologia de l'Hospital Comarcal de Vinaròs

 

Nota i fotografies: Agenda Feminista Gema Qc / Concha Martínez

Les representants d'aquesta associació han mantingut una reunió amb el director general d'Assistència Sanitària, Sr. Rafael Sotoca, per exposar-li que, al mes de març, d'una plantilla de nou especialistes en ginecologia a l'Hospital d'aquesta ciutat, la plantilla es va veure de sobte minvada a cinc, i que a dia d'avui amb set, el servei d'atenció segueix sent deficitari amb el que això suposa per a les usuàries més el malestar generat entre els i les professionals de la salut que lògicament desenvolupen la seva tasca en pitjors condicions.

Aquest lliurament de signatures tracta de marcar un punt d'inflexió per a la millora d'aquestes condicions i en general d'altres mancances que presenta l'hospital com la manca d'una xarxa de transport adequada per facilitar els accessos a les poblacions que depenen d'aquest centre.

També se suma al plec de reivindicacions que les IVE (Interrupció Voluntària de l'Embaràs) no es derivin a la sanitat privada i siguin ateses en el propi hospital.

Segons declara l'associació Femme Força Vinaròs: "En FFV som conscients que la recollides de signatures no pot obligar a cap canvi legal, però sí sabem que aquestes serveixen per fer pressió i deixar clara la voluntat popular. Esperem que aquesta iniciativa es tingui en compte perquè la ciutadania de tota la comarca s'ha mobilitzat ".

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.