Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

La II Marxa Canina per l'Adopció: una crida cap a les adopcions responsables

La marxa, en què han participat 20 dels gossos del Refugi Soscan, ha transcorregut des de la plaça Constitució fins a la zona portuària, ha seguit pel carrer Méndez Núñez, ha continuat pel carrer Pio XII per tornar, novament, a la cèntrica plaça

Les despeses de manteniment de la protectora ascendeixen a 1200 euros al mes. L'any passat els diners recaptats amb la primera marxa per l'adopció es va elevar a 1.400 euros

Benicarló ha acollit durant el matí de diumenge la II Marxa Canina per l'Adopció, una iniciativa que va sorgir de la Penya la Pinya i que, per segon any consecutiu, consolida la voluntat d'aquest col·lectiu i gent jove de realitzar activitats que transcendeixin l'aspecte festiu. La marxa, que ha partit de la plaça Constitució suposa poder visibilitzar als gossos de la protectora Refugi Soscan Benicarló. En aquest sentit, Gemma Sánchez, portaveu de la protectora, ha traslladat la seva satisfacció per l'activitat, "em sento molt emocionada de poder veure els gossos fora del refugi, passejant per la ciutat". Una jornada festiva també per a ells que al seu dia a dia compten amb l'assistència del voluntariat d'aquesta associació, però amb molt poques ajudes fora d'aquest entorn.

 

Del Refugi Soscan han participat en la segona marxa un total de 20 gossos -entre ells 4 cadells i un adult-, que s'han unit a les mascotes de persones que també han volgut sumar-se a la proposta en favor de la protectora benicarlanda. Com explica Sánchez, no han participat més gossos del refugi en la caminada perquè "no tots estan preparats per realitzar aquestes sortides i no és que no estiguin sociabilizados, perquè estimen la gent, però han patit tant que el refugi per a ells és, efectivament , un refugi, i encara no hem aconseguit que vulguin sortir a passejar ". Actualment el refugi acull 30 gossos, "a causa de la falta d'ajudes, i no de voluntaris, vam decidir ara fa un any no acollir a cap gos més perquè era una urgència. El deute amb el veterinari és de més de 6 000 euros i hem de seguir alimentant, pagar un lloguer, i mantenir el refugi en bones condicions d'higiene, per això vam decidir aturar els rescats. Som voluntaris i fem el que podem ". El cost personal, emocional i econòmic es tradueix en una atenció constant a la protectora, "per a un apersona implicada al 100% són les 24 hores, el teu telèfon és un punt de SOS. La implicació activa, la que cadascú pot aportar, perquè tots treballem. A nivell econòmic les despeses de manteniment ascendeixen a 1.200 euros al mes ".

Les necessitats dels gossos són les comunes, sortir de les gàbies que tenen assignades per realitzar passejos diaris i jugar i interactuar entre ells, menjar i higiene correcta, "i que estiguin saludables, per sort, en aquest sentit està sent un bon any, perquè tenim uns gossos sans i feliços ". Sánchez ha agraït l'esforç de la penya, "gràcies al seu esforç podem visibilitzar, sortir del refugi i que ens vegin, que existimo, i que ells són i són molt importants". L'any passat els diners recaptats amb la primera marxa per l'adopció es va elevar a 1.400 euros.
La marxa ha transcorregut des de la plaça Constitució fins a la zona portuària, ha seguit pel carrer Méndez Núñez, ha continuat pel carrer Pio XII per tornar, novament, a la cèntrica plaça.

 

 

 

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.