Col·labora

Vols col·laborar i donar el teu suport a La Calamanda? Volem continuar informant-te i complir amb un gran repte: el de oferir-te una informació de qualitat i independent.

Necessitem de tu i de gent que crega amb aquest projecte. Informa't

Caixa Vinaròs: 95 3174 5899 9420 4185 8016

Caixa Rural Benicarló: IBAN ES63 3162 1299 2916 3740 8715


606 85 34 89 // 652 95 35 31

activisme

Concentració per a denunciar l’incompliment del pacte d’Estat contra la violència masclista

El passeig Ferreres Bretó de Benicarló aglutina l’acció de protesta i la lectura d’un manifest

 

Sota el lema “Pacte incomplit, anem a per totes” tenia lloc ahir una concentració al passeig Ferreres bretó de Benicarló contra les violències masclistes. Convocada per Alerta feminista Podem, l’etiqueta #EnsHanFurtat120M ja donava pistes del perquè de la mobilització.

Durant l’acció de protesta, que  no va aconseguir aglutinar molta gent, al contrari de les anteriors, en les quals el poder de convocatòria va resultar tenir una resposta molt més nombrosa, es va llegir un manifest. “Al setembre de 2017 es va firmar un Pacte d’estat contra la violència masclista que el govern es va comprometre a finançar amb 1000 milions en 5 anys, 200 milions anuals. Aquest era el preu per garantir els recursos que protegien la vida de les dones”. Malgrat la firma del pacte, però, als pressupostos generals sols consten 8 milions, segons denunciaven ahir durant la concentració.

A més, asseguren que sense aquest milions promesos per la Ministra de Igualtat, Dolors Montserrat, no es pot complir amb el pacte d’estat contra la violència de gènere. ”Són 200 milions que , tot i ser insuficients, servirien per a respondre a part de les 213 mesures”. “Després de la mobilització feminista històrica del passat 8 de març, el Governes va ficar el llaç morat per finalment anunciar una reducció brutal de 120 milions”. Segons afirmaven, “els assassinats de més de 900 dones en els últims 15 anys no generen alarma social suficient per a que el PP compleixi la seua promesa de mínims, i deixa les Comunitats sense els 100 milions promeses per a prevenció educativa i sanitària i a 8000 ajuntaments sense els 20 milions acordats en millores d’atenció jurídica, psicològica i social”.

La concentració concloïa amb les preguntes “Quan valen les vides de les dones?”. “La lluita continua, ens veiem als carrers”.  A l’acció de protesta van fer acte de presència diferents representants de distintes formacions polítiques.

La Calamanda no es fa responsable de les opinions emeses a través dels articles dels col·laboradors o de les declaracions dels invitats, ni les acceptem com a nostres ni tampoc tenim perquè compartir-les. Queden, per tant, emmarcades en el dret a la llibertat d'expressió, un dret que tampoc no contempla insults ni desqualificacions personals, més enllà del que implique una crítica a una gestió determinada.